Woodside Mews, Herts
< BACK

Woodside Mews, Herts

This award-winning community of four, three-bedroom houses is set in a secluded location. The distinctive roof pitch of the staggered terraces creates a repeating form, while each stepped back placement creates a sense of openness on arrival at the scheme.

With a constrained site, it was crucial for the TAS team to deploy innovative design to introduce as much light and air as possible. To the front, living areas open on to courtyards that connect inside to outside while to the rear, floor to wall glazing wraps around the houses to allow residents to enjoy the gardens. To boost airiness further, each home features a central void extending up through the three floors.

To reduce massing on the front and side elevations, the team used a subtle material palette. Brick detailing is off-set with elements of dark stained timber cladding and slate roof tiles to respond to the terrace’s immediate context and deliver a unique housing development in Hertfordshire.

This project was shortlisted for the RIBA East Awards 2020 (awards currently postponed).

Location Icon

Location:

Hertfordshire

Construction Type Icon

Construction Type:

Brick terrace

Project Size Icon

Project Size:

L

Calendar Icon

Completed:

2019